Informatie over omgeving Montauroux

Montauroux
Allereerst wat feitjes. Montauroux is een gemeente in het Franse departement Var (regio Provence-Alpes-Côte d'Azur) en telt 5350 inwoners (2008). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Draguignan. De oppervlakte van Montauroux bedraagt 33,4 km². Montauroux bevindt zich op een hoogte van 150 tot 400 meter met in het zuiden zicht op het Esterelmassief en het Massif des Maures. Het meer van Saint-Cassien, de vallei van de hoge Siagne en de bossen vormen een unieke natuurlijke omgeving.
Montauroux is een ontzettend sfeervolle plaats om te verblijven, met oude stenen gebouwen, die door de boomtoppen bijna niet zichtbaar zijn. Ook al zijn er in de stad zelf niet al te veel bezienswaardigheden, toch is Montauroux een heerlijke plek om te verblijven als de zon schijnt, met een uitstekende toegang tot het beste van Var aan de Cote d’Azur, paar kilometers van de toeristenmassa vandaan.
In het centrum van Montauroux vindt u een aantal leuke terrasjes, die worden gesierd met prachtige uit steen gehouwen oude fonteinen. De 14e eeuwse dorpskerk is heerlijk pittoresk, hier worden het hele jaar door ook een aantal concerten gehouden.

De veel gevierde stranden van de Cote d’Azur liggen maar op 30 km van Montauroux, gemakkelijk te bereiken met de auto. De exclusieve feestbadplaats Saint Tropez is ook makkelijk te bereiken. U kunt dus naar het strand gaan, en van alle topfaciliteiten genieten zoals restaurants, winkels en bars.
De dichtstbijzijnde steden van uw Montauroux vakantiehuis in Var zijn Fayence en Grasse, beide liggen op minder dan 20 km rijden.

Lac de St. Cassien
Het prachtige meer 'Lac de St. Cassien' ligt 10 min. rijden van 'Le Cabanon' en biedt alle mogelijkheden voor watersport, zwemmen, zeilen, surfen, waterfietsen en vissen. Rondom het meer liggen talrijke strandjes. Ook zijn er tal van restaurantjes. Rond het meer zijn prachtige wandelingen te maken. Tevens is er mogelijkheid om paard te rijden.
Doordat op het meer geen motorboten zijn toegestaan, is het er heerlijk rustig en kunt u zich de hele dag vermaken op de strandjes. Het stuwmeer is 7 kilometer lang van Noord naar Zuid en 3 kilometer breed van Oost naar West. De maximale diepte is 45 meter en de gemiddelde diepte is 27 meter.

Cannes
"Cannes? Cannes? Da's toch iets met film ofzo?" Inderdaad, maar film is niet het enige waarmee u zich kunt vermaken in deze Franse badplaats. Natuurlijk is het filmfestival een jaarlijks terugkerend evenement, maar dat wil niet zeggen dat 't er verder altijd rustig is. Het is een beetje het verhaal van een vissersdorpje dat uiteindelijk een stad voor miljonairs is geworden. Dure schepen, mooie mensen, zon, strand en parasols tot zover het oog reikt.

Historische plek
"Musée de la Castre" heeft een collectie muziekinstrumenten en een verzameling oude afbeeldingen van het 'oude' Cannes in het archeologische deel van het museum. En dan hebt u nog Eglise Notre-Dame de l'Espérance. Dit is een gothische kerk die het bekijken zeker waard is.

Recreatie in Cannes
In Cannes is het altijd druk. Wilt u even ontsnappen aan de hectiek, dan kunt u eens overwegen om de volgende plaatsen te gaan bekijken:
• Als u geïnteresseerd bent in kunst, dan moet u tijdens je verblijf zeker uw bezoek brengen aan St. Paul de Vence en het Picasso museum in Antibes.
• Voor de liefhebber van kleinere plaatsjes is het een aanrader om Juan les Pins, Biot en Antibes te bezoeken.
• Monaco is ook in de buurt! Let er wel even op dat het niet bepaald goedkoper is dan Cannes....
• De ferry naar het eilandje St. Honorat nemen voor een flinke dosis rust! Het is vergeleken met Cannes een vredig eilandje met geen enkele auto, winkelstraat of hotel. Het enige wat u hier kunt vinden is het klooster van St. Honorat en de natuurlijke charme van de Côte d'Azur.

De bootjes van Antibes (30 min. rijden)

Nice
Nice bestaat uit een opeenvolging van heuvels. Hoe mooier de ligging, hoe prachtiger de villa's. Boulevard de Cimiez is hiervan een mooi voorbeeld. Hier bouwden in de 19e eeuw de eerste rijke toeristen hun paleizen. Zelfs de Engelse koningin Victoria logeerde hier elke zomer, namelijk in de Regina. Deze grote boulevard is de verbinding tussen het Museum voor Moderne Kunst en de mooie villa waar het Museum van Matisse is gevestigd. Opgepast het is een heuse klim! Het openbaar vervoer rijdt ook langs deze weg, aan u de keuze. Côte d'Azur staat synoniem voor zon, strand en zee, maar het strand is niet te vergelijken met onze kust. Het strand in Nice is van nature een keistrook, veel zand is er niet aanwezig. Vermits het strand gecommercialiseerd is werd er op sommige privé-stranden zand aangevoerd. Op de publieke stranden mag uw verwachting niet hoog gespannen zijn. De privé-stranden daarentegen, toegankelijk mits entreegeld, zijn veelal uitgerust met een restaurant, douches, omkleedruimte, zwembad en andere faciliteiten.

De oude stad van Nice
De oude stad is slechts een klein gedeelte van Nice en bevat een paar mooie oude gebouwen. Het is wel het kloppend hart van deze badplaats met Cours Saleya en zijn dagelijkse bloemenmarkt als grootste publiekstrekker. In de 17de eeuw werd Nice overvallen door overdreven godsvrucht. Dit is duidelijk te merken in de oude stad. De kathedraal St.-Réparate en de kerken St.-Jacques en St.-François-de-Paule zijn hiervan nog stille getuigen. Al deze kerken kunnen bezocht worden. Tussen de toeristische dienst en de oude stad ligt de tuin van Albert I. Deze werd aangelegd halfweg de 19de eeuw. Als u in noordelijke richting wandelt, komt u op Place Masséna, één van de kernen van Nice en samen met de Promenade des Anglais de uitgaansbuurt bij uitstek.
De Cathédrale Russe ligt een beetje in een hoek van de stad. Een bezoekje is deze cathédrale zeker waard. Deze kerk is zeer rijk versierd en werd zo'n 100 jaar geleden gebouwd door een kleine in Nice residerende Russische gemeenschap.

Grasse
Deze stad ligt landinwaarts en is zeer snel te bereiken vanuit Cannes (20 km). Grasse ligt in de heuvels met mooie uitzichten over de zee en is omgeven door geurende bloemenvelden. Grasse is het wereldcentrum voor de parfum. Er zijn nog vele parfumfabriekjes actief, waarvan enkele zelfs bezocht kunnen worden. Parfumfabriek Fragonard is zeker een bezoekje waard. Er zijn ook een aantal kleinere musea, zoals het Parfum museum en het musee d'Art et d'Histoire de Provence. Grasse heeft een pitoreske oude binnenstad geconcentreerd rondom de 12-eeuwse kathedraal Notre Dame du Puy.

Zonsondergang met Callian

Fréjus
Een oude gevestigde Rivièrastad is met zijn vele terrasjes en bars op zichzelf een mooie en fascinerende stad rijk aan kleur en Romeinse overblijfselen, met sporen van een historisch verleden waaronder het oude Romeinse amfitheater. Het achterland van Frejus is zeker de moeite waard om te bezoeken al is het alleen maar vanwege de rust die u hier vindt.

Fayence
Fayence is een leuke stad, die zeker een bezoek waard is. Dit stadje krijgt het op de een of andere manier voor elk kaar elk aspect dat de Provence zo’n populaire vakantiebestemming heeft gemaakt, te combineren. Het is een ontzettend mooie behouden middeleeuwse stad die tussen de mooie stranden en het hoge bergen ligt, dit maakt het de hoofdstad voor avontuursporten van de Provence, en natuurlijk een heerlijke plaats om te ontspannen.